Culy Homemade: krokante gnocchi uit de oven

Van website The Kitchn leerden we dat je ook gnocchi uit de oven kunt maken. Eureka! De deegkussentjes – part pasta, part aardappeltje – bakken dan net zo goudbruin en krokant als gebakken aardappeltjes. Samen met je favoriete groenten maak je zo in één keer een maaltijd. Zonder afwas.

De gnocchi uit de oven worden niet alleen lekker knapperig, dit is een supermakkelijk gerecht voor na een drukke werkdag. Je schuift alle ingrediënten lachend de oven in (20 tot 30 minuutjes) terwijl je ondertussen alvast je favoriete kookprogramma gaat kijken. Easy does it.

Wij maakten een lekker herfstig gerecht met pompoen, paddenstoelen, spekjes, rozemarijn en salie. Maar je kunt natuurlijk ook variëren. Bak de gnocchi volgende keer met paprika’s en courgette en strooi er na het bakken verse basilicum overheen.

gnocchi uit de oven

Zo maak je deze gebakken gnocchi uit de oven

Verwarm de oven voor op 230 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.

Verdeel de gnocchi, paddenstoelen, blokjes pompoen, spekjes en de partjes ui over de bakplaat. Stop de geplette tenen knoflook ertussen en bestrooi alles met zout en peper.

Stop wat takjes rozemarijn en salie tussen de groenten en besprenkel alles met olijfolie.

Zet de bakplaat 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de gnocchi goudbruin zijn en de groenten gaar.

Haal de takjes rozemarijn en salie voor het opdienen tussen de groenten vandaan en verkruimel de krokante blaadjes salie over de gebakken gnocchi.

Bestrooi alles met wat geraspte Parmezaanse kaas.

gnocchi uit de oven

Voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gram gnocchi
  • 400 gram pompoen, in blokjes
  • 200 gram gemengde paddenstoelen, in stukjes
  • 100 gram spekreepjes
  • 1 rode ui, in kleine partjes
  • 4 tenen knoflook, geplet
  • 3 takjes rozemarijn
  • Paar takjes salie
  • Zout & peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Parmezaanse kaas, geraspt, naar smaak
Reageer op artikel:
Culy Homemade: krokante gnocchi uit de oven
Sluiten