Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy kids: groene groentjes met kiptoffees (ideaal recept voor peuters!)

Vandaag hebben we een lekker recept voor peuters voor je! Claire van den Heuvel en Vera van Haren zijn als duo bekend van hun Easy Peasy boeken, met lekkere recepten die je voor je kinderen kunt maken. Nu is er Easy Peasy Mini: hun eerste boek, maar dan als mini-uitgave. Daarin vind je 80 gezonde, makkelijke recepten voor kinderen in de leeftijden van 0 tot 4 jaar. Wij delen een lekker recept voor peuters met je: groene groentjes met kiptoffees!

Easy Peasy Mini: “Presentatie kan een hoop doen, vooral in deze leeftijdscategorie. In onze haast tijdens de avondspits vergeten we dat vaak. Dit gerecht is een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Door dit kippetje in een ‘snoeppapiertje’ te verpakken, wordt het vanzelf een feestje. Ook de groentjes laten we knapperig en knallen van kleur door ze maar heel kort te koken en daarna onder stromend koud water te zetten.”

Kiptoffees: een fijn recept voor peuters

Groene groentjes met kiptoffees

Verwarm de oven voor tot 180 graden. Was de groenten en halveer de cherrytomaten.

Snijd de courgette in kleine blokjes en dop de boontjes. Zet 2 pannen op het vuur, kook in de ene de rijst volgens de instructies op de verpakking en voeg aan de andere het bouillonblokje toe.

Snijd de kip in 2 gelijke (langwerpige) stukken, smelt wat kokosolie in de pan en bak de kippetjes heel kort aan zodat ze een beetje bruin zijn aan de buitenkant en van binnen nog behoorlijk rauw blijven. Leg ze vervolgens beide op een eigen stukje aluminiumfolie, voeg er een lepel ricotta aan toe, 3 gehalveerde cherrytomaatjes, een beetje olijfolie en een beetje bieslook. Vouw de folies dicht in toffeevorm (zie foto) en stop ze 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Doe de boontjes en doperwtjes in de pan met kokend water. Let op! Laat ze maximaal 5 minuten koken. Spoel ze af met ijskoud water zodat ze hun mooie groene kleur behouden en lekker knapperig blijven. Doe wat kokosolie in een wok en bak de courgette licht aan, doe in de laatste minuut de rest van de groenten erbij.

Leg de kippetjes nog in toffeefolie op het bord met daarbij een bakje ronde rijst en een bakje groene groentjes. Laat ze zelf de toffee openmaken (let op, de inhoud is heet).

Easy Peasy Mini

Easy Peasy Mini (uitgever Becht) van Claire van den Heuvel en Vera van Haren ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 14,99 euro. 

Meer handige recepten voor kinderen:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.