Fermenteren kun je leren: zo maak je zelf kefir met vlierbloesem

Heb je altijd al eens zelf kefir willen maken? Het boek ‘Kefir & Kombucha‘ leert je alles over het maken van gefermenteerde drankjes. Het boek is geschreven door Sebastian en Nina, die in 2015 in Frankrijk samen een brouwerij begonnen waar ze biologische, duurzame kombucha maken.

Onlangs deelden we hun recept voor zelfgemaakte kefir met je. Nu je dat onder de knie hebt, kun je ook losgaan met smaken en zelf kefir met vlierbloesem maken. Heerlijk voor de lente en zomer!

Sebastian & Nina: “In Zweden geldt flĂ€derblomssaft (vlierbloesemsiroop) als bode van de zomer, een tijd waarin het leven zich buiten afspeelt. Iedereen herkent de geur en de smaak van de siroop zoals grootmoeder die maakte. Vlierbloesem gold lang als de meest geneeskrachtige plant. Wat kun je beter combineren met kefir?”

Kefir met vlierbloesem

Zo maak je kefir met vlierbloesem

Laat de gedroogde vlierbloesem trekken in 200 ml kokend water. Laat het vocht helemaal afkoelen en schenk het door een zeef in een fles met kefir.

Laat de drank een tweede keer fermenteren gedurende 24 tot 48 uur. Zet de drank 24 uur voor je hem uitschenkt in de koelkast.

Kefir & Kombucha boek

Kefir & Kombucha (uitgeverij Good Cook) van Sebastian Landaeus Nina Lausecker ligt nĂș in de (digitale) boekhandel voor € 17,95 euro. 

Meer over gefermenteerde drankjes:

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Fermenteren kun je leren: zo maak je zelf kefir met vlierbloesem
Sluiten