Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 2 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gezonde Bounty’s met pure chocolade

Deze gezonde Bounty’s van Hemsley & Hemsley maken we al een tijdje, maar het recept komt weer goed van pas in deze eerste maanden van het jaar. Je weet wel: die periode waarin we het toch weer even nét wat rustiger aan willen doen met z’n allen, vanwege het bacchanaal dat we met kerst en oud & nieuw te verwerken kregen.

Deze gezonde Bounty’s zijn je redding voor als je trek hebt in gezonde snacks of gezonde tussendoortjes. Ook als je eigenlijk diep ongelukkig wordt van ‘gezonde recepten’, want ze geven zelfs de grootste chocoholic voldoening.

Helemaal fijn: het is ook nog eens een heel makkelijk recept, dat je zelfs met je kinderen zou kunnen maken. Ben je écht geen fan van pure chocolade, dan zou je ook melkchocolade kunnen gebruiken. Maar dat maakt ze natuurlijk wel nét iets minder healthy…

Gezonde Bounty's maken

Gezonde Bounty’s recept

Maak het blok kokoscrème zachter door het in de verpakking in een bakje met warm water te leggen. Masseer de crème tot ‘ie zacht en hanteerbaar is.

Meng de kokoscrème met de kokosolie, het vanille-extract, de agavesiroop en het zout. Roer er daarna de geraspte kokos doorheen tot het goedje een vaste consistentie heeft. Maak het mengsel iets zachter door voorzichtig 2 tot 3 eetlepels water toe te voegen.

Bekleed een vierkante vorm van 20 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel de vulling voor de Bounty’s gelijkmatig over de vorm. Strijk de bovenkant glad met de achterkant van een lepel. Zet een uur in de koelkast.

Haal de kokos uit de koelkast en snijd ‘m voorzichtig in repen. Als het goed is, kun je er 12 grote of 24 kleine Bounty’s uit halen. Leg de repen zolang weer in de koelkast.

Smelt de chocolade au bain marie. Laat de kom met chocolade daarna kort afkoelen op een theedoek. Net zolang tot de chocolade iets dikker is geworden, maar nog wel hanteerbaar is.

Haal de Bounty’s met twee vorken door de gesmolten chocolade en laat ze daarna uitharden op een stuk bakpapier in de koelkast. Je kunt ze daarna in een afgesloten bak ongeveer een maand in de koelkast bewaren (invriezen kan ook!).

Meer gezonde snacks:

Gezonde Bounty's recept
Nancy van Batenburg voor Culy
Gezonde Bounty met pure chocolade

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.