Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 31 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Lavabrownies met rood fruit (lekker voor Valentijnsdag!)

Is dit het meest sexy toetje ever? Wij denken van wel. Het recept voor deze lavabrownies komt uit het nieuwe Tasty Kookboek – je weet wel, van die razend populaire kookvideo’s online.

Truffels van pure chocolade zijn het geheim achter deze eenpersoons lavacakejes die zullen inslaan als een bom. Na dit recept houd je browniebeslag over. Wat een vreselijk probleem! We stellen voor dat je een aantal brownies maakt van het resterende beslag, ze invriest en ze op een later moment over een gebruikt om een ijscoupe mee op te leuken. Zie het als je browniebanksaldo.

Lavabrownies recept

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet twee ovenschaaltjes met een inhoud van 180 ml inhoud in met bakspray.

2. Bereid de browniemix volgens de aanwijzingen op de verpakking, en gebruik daarbij de plantaardige olie, de eieren en 60 ml water. Meet 360 ml browniebeslag af; bewaar de rest voor een andere keer.

3. Schenk 120 ml browniebeslag in elk ovenschaaltje en druk 2 chocoladetruffels naast elkaar in het midden van elk. Schenk 60 ml van het resterende browniebeslag boven op de truffels in elk schaaltje en strijk de bovenkant glad met de bolle kant van een lepel.

4. Bak de browniecakejes 25 minuten tot het beslag stevig is en de bovenkant droog aanvoelt. Zet de schaaltjes op een rooster en laat de cakejes in 5 minuten iets afkoelen.

5. Ga met een mes langs de rand van de ovenschaaltjes en stort de brownies elk op een apart bordje.

6. Leg vers fruit op de brownies en serveer warm met vanille-ijs en besprenkeld met chocoladesaus.

Tasty kookboek

Het Tasty kookboek – alles wat je nú wilt maken – (Kosmos Uitgevers) ligt vanaf 29 januari in de (digitale) boekhandel voor € 17,50 euro. 

Meer lekkere toetjes met chocolade:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.