Redactie
Redactie Recepten 24 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Gezonde snack: chocokoko’s van dadels en kokosrasp

Hoewel er eigenlijk genoeg alternatieven zijn, blijft het soms lastig om een gezonde én lekkere snack te vinden. Kelly van de leuke blog GoodFoodLove stuurde ons dit recept van haar zelf bedachte chocokoko’s: een heerlijk hapje gemaakt van dadels, havermout, rauwe cacao en kokos. Jum! 

Ontpit de dadels en doe ze samen met de havermout en cacao nibs in de keukenmachine. Houd hem goed vast, hij kan nogal heen en weer schudden door de zware substantie van de dadels. Smelt ondertussen de kokosolie in het pannetje en voeg een klein beetje toe aan het dadelmensgel.

Kijk even naar het mengsel: is het plakkerig genoeg om mee te kneden, maar niet te nat? Dan is het goed. Doe er anders nog wat kokosolie bij. Is het te nat? Voeg dan nog wat havermout toe. 

Als het goed is kan je nu figuurtjes maken van het mengsel. Ik maakte rechthoekige vormpjes, maar je kunt ook balletjes draaien of er iets anders leuks van maken. Rol ze even door het kokosschaafsel (dat je op een bordje hebt uitgestrooid) en zet ze minimaal een half uur in de koelkast.

Als je je écht niet kan inhouden kan je er ook best een proeven voor ze de koelkast ingaan, maar waarschijnlijk eet je ze dan allemaal in één keer op!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.