Redactie
Redactie Diner 15 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Gevulde zoete aardappel met feta, koriander en limoen

Zoete aardappel is anders dan je misschien zou denken een groente (en dus geen officiële aardappel), zit bomvol gezonde voedingsstoffen én je kunt er werkelijk alle kanten mee op. Zo maak je er hartige koekjes, latkes, frietjes, soep en zelfs pizza van. Of wat dacht je van deze gevulde variant met feta, koriander en limoen? 

Begin met het poffen van de aardappel. Hoe je dat doet lees je hier. Hak ondertussen de koriander fijn, evenals de rode peper. Halveer (indien nodig) de limoen en verkruimel de feta.

Halveer de zoete aardappels wanneer ze gaar zijn en schep voorzichtig met een lepel het vruchtvlees eruit. Pas op dat je niet met je lepel door de schil schiet.

Bewaar de schillen en meng het vruchtvlees met de peper, feta en koriander. Breng op smaak met een klein scheutje olijfolie, limoensap naar smaak, peper en zout. Verwarm de gevulde zoete aardappel eventueel nog kort in de oven en serveer met een stukje gebakken kip.

Zoete aardappel van de barbecue

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.