Redactie
Redactie Diner 25 apr 2014
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: spicy zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Een heerlijke spicy zoete aardappelsoep met kokosmelk. Tropisch, warm en toch fris – en in een kwartiertje op tafel!

Kook de bouillon (zelfgemaakt of van blokjes) in een grote soeppan. Zodra het aan de kook is, voeg je de blokjes zoete aardappel en de laurierblaadjes toe. Kook zo’n 10 minuten totdat de blokjes gaar zijn; dit test je makkelijk door er een mes in te prikken, die moet er makkelijk doorheen gaan. Hoe groter je blokjes, hoe langer het duurt. Pas op: gaar niet té lang door, het moet geen puree worden.

Haal de laurierblaadjes eruit (die kun je weggooien). Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Knijp het twee limoenen in de soep uit. Breng op smaak met zout, peper en sambal naar smaak.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.