Culy Homemade: spicy zoete-aardappelsoep met kokosmelk

Culy 25 apr 2014 Diner

Een heerlijke spicy zoete aardappelsoep met kokosmelk. Tropisch, warm en toch fris – en in een kwartiertje op tafel!

Kook de bouillon (zelfgemaakt of van blokjes) in een grote soeppan. Zodra het aan de kook is, voeg je de blokjes zoete aardappel en de laurierblaadjes toe. Kook zo’n 10 minuten totdat de blokjes gaar zijn; dit test je makkelijk door er een mes in te prikken, die moet er makkelijk doorheen gaan. Hoe groter je blokjes, hoe langer het duurt. Pas op: gaar niet té lang door, het moet geen puree worden.

Haal de laurierblaadjes eruit (die kun je weggooien). Pureer de soep met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de kokosmelk toe en roer goed door. Knijp het twee limoenen in de soep uit. Breng op smaak met zout, peper en sambal naar smaak.

Voor 4 personen:

  • 600 gram zoete aardappels, geschild en in blokjes
  • 750 ml bouillon
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 limoenen
  • Sambal, naar smaak
  • Zout & peper
  • Eventueel brood om erbij te serveren
Reageer op artikel:
Culy Homemade: spicy zoete-aardappelsoep met kokosmelk
Sluiten