Redactie
Redactie Diner 13 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Zoete-aardappelkoekjes

Deze hartige ‘koekjes’ zijn gemaakt van zoete aardappels en komen van de leuke blog van Caroline.

Stoom de zoete aardappelen botergaar en laat ze in een vergiet minstens een uur uitlekken. Klop intussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet hem opzij. Doe de aardappelen als ze droog zijn in een mengkom met de overige ingrediënten behalve de boter.

Meng alles goed liefst met de hand, tot een gelijkmatig mengsel; doe dat niet te lang. Het moet een samenhangend mengsel zijn; voeg als het te vochtig is nog wat bloem toe. Smelt een beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Schep voor elk koekje een eetlepel aardappelmengsel in de pan en druk met de bolle kant van de lepel uit tot een koekje van vijf centimeter doorsnee en één centimeter dikte.

Bak de koekjes op halfhoog vuur in ongeveer zes minuten aan elke kant tot ze een bruine korst hebben. Leg de koekjes tussen twee lagen keukenpapier om het vet op te zuigen. Dien ze warm op en geef de saus erbij.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.