Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 21 okt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gebakken ricotta met aardbei en rabarber

Deze gebakken ricotta met aardbei en rabarber zou je kunnen zien als het simpelste model van een cheesecake, zonder bodem. Zó simpel zelfs, dat je er amper 10 minuten werk aan hebt. Ook handig: je kunt dit zowel als ontbijt en als dessert serveren. Kies zelf hoe zoet je ‘t wil door de zoetstof gedeeltelijk of helemaal weg te laten.

Op het toffe foodblog van Karolas Kitchen vonden we een recept voor gebakken ricotta met bosbessen. Dat bracht ons op het idee om een eigen versie te maken met fruit uit het seizoen. In onze versie gebruiken we rabarber (want zijn wij de enige die dolblij zijn dat rabarber in de winkels ligt?) en aardbei (jaaa ze zijn er weer!).

gebakken ricotta met aardbei en rabarber
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Gebakken ricotta met aardbei en rabarber

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de rabarber en de aardbeien in hapklare stukjes. Spoel ze goed schoon en dep een beetje droog.

Verdeel ongeveer 80% van de stukjes fruit over een ovenschaaltje. Maak in een mengkom het ricottamengsel door de ricotta, eieren, ahornsiroop en vanille los te kloppen met een vork. Na ongeveer 30 seconden houd je een smeuïge massa over.

Stort deze massa over de stukjes fruit en spreid een beetje uit met een spatel. Schik er de resterende stukjes fruit bovenop. Mag het wat zoeter? Lepel er dan een fijn laagje vanillesuiker bovenop.

Zet gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven. Check of de ricotta al mooi geel gekleurd is. Zo niet, zet dan nog 5 minuten langer in de oven of tot dat de bovenkant van de ricotta stevig aanvoelt.

gebakken ricotta met aardbei en rabarber
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met aardbeien:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.