Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 15 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: dadar gulung (pandanflensjes) met kokosvulling

Dadar gulung zijn opgerolde groene flensjes met een vulling van kokos en gula djawa. De knalgroene kleur is te danken aan het pandan-extract dat je door het beslag roert. Zien ze er niet ge-wél-dig uit? Zijn ze ook.

Voor het pandan-extract (uit de bladeren van de pandan-plant) moet je even langs de toko. Dat is het trouwens méér dan waard: het geeft de pannenkoekjes namelijk die typische nootachtige, aromatische smaak. Ook gaat er kokosmelk door het beslag. Een snack voor kokos-fans dus!

Wat is pandan en wat kun je ermee doen?

dadar gulung (pandanflensjes) met kokosvulling
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Zo maak je de dadar gulung (pandanflensjes)

Maak eerst de vulling. Doe daarvoor alle ingrediënten in een steelpannetje en zet op een laag tot medium vuur.

Roer tot alle palmsuiker is opgelost.. Dit duurt ongeveer 5 à 10 minuten. Schenk het mengsel daarna over in een kom en laat afkoelen.

Doe nu alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix met een garde tot het eruit ziet als pannenkoekenbeslag.

Verwarm een beetje plantaardige olie op medium vuur en bak de pannenkoekjes geduldig aan. Wanneer de pannenkoekjes over de gehele oppervlakte een iets donkerdere groene tint hebben gekregen, weet je dat ze klaar zijn om ze om te keren. Laat de pannenkoekjes een beetje afkoelen op een bord.

Tijd om te vullen! Leg nu een pannenkoek op een bord en lepel een beetje van de vulling aan de onderste zijde van de pannenkoek. Plooi de pannenkoekjes alsof het rolletjes van rijstpapier zijn: vouw de pannenkoekjes eerst aan de zijkanten naar binnen en rol ze dan van onder naar boven op.

Herhaal dit voor de rest van de dadar gulung.

dadar gulung (pandanflensjes) met kokosvulling
Bron: Winnie Verswijvel voor Culy

Meer met pandan?

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.