Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 8 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Indiase masalafrietjes van The Curry Guy (té lekker!)

Er was al het kookboek The Curry Guy, bomvol heerlijke Indiase recepten, maar in The Curry Guy Easy maakt Dan Toombs (alias The Curry Guy) het je wel heel gemakkelijk. Hij leert je de lekkerste Indiase gerechten te bereiden, van aloo tikka chaat tot aan garnalencurry. Bovendien bevat het boek ook vegetarische en glutenvrije recepten.

Wij mogen alvast dit recept voor goddelijke masalafrietjes delen. Heerlijk als snack of aangevuld met andere Indiase favorieten als saag in paneer of kip tandoori.

Dan: “Ik ben dol op masalafrietjes. Of ik ze nu als hoofdgerecht of, wat ik meestal doe, als bijgerecht serveer, ze vallen altijd in de smaak. Al helemaal sinds ik het recept ben gaan gebruiken van mijn vriend Alfarid ‘Billy’ Juma, eigenaar van het Choma Grill House in Preston.

Het recept is heel eenvoudig, maar je moet de instructies goed opvolgen. Het is niet voor niets dat de masalafrietjes van Billy veelbesproken zijn. Dit is echt troosteten en ik beloof je dat als je één frietje in zijn speciale masalasaus doopt, je niet meer kunt stoppen. Voor het gemak gebruik ik meestal diepvriesfriet met een voorkeur voor gefrituurde friet, maar je kunt ook ovenfriet nemen.”

Masalafrietjes

Masalafrietjes

Maak eerst de saus. Verhit de koolzaadolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het komijnzaad toe aan de hete olie en bak ongeveer 30 seconden tot het aroma vrijkomt.

Voeg de tomatenrelish 0f -chutney en de ketchup toe en breng langzaam aan de kook. Roer de suiker erdoor en bak ongeveer 1 minuut. Voeg dan de fijngesneden ui en de knoflook-gemberpasta toe en roer alles door elkaar. Breng op smaak met wat zout en haal van het vuur terwijl je de frietjes bakt.

Bak de friet zoals aangegeven op de verpakking. Meestal gebruiken afhaalrestaurants diepvriesfriet die ze frituren. Ik raad je aan om hetzelfde te doen, maar als je graag minder vet of een minder grote knoeiboel wilt, dan zijn ovenfriet ook prima.

Bestrooi de gebakken friet meteen met het chilipoeder, het komijnpoeder, het korianderpoeder en wat zout. Er zit al wat zout in de masalasaus, dus gebruik niet te veel.

Voeg de nog hete friet toe aan de saus en roer zodat alle frietjes met saus zijn bedekt. Serveer het liefst zo snel mogelijk, want als de frietjes te lang in de saus liggen, worden de lekker krokante, met saus bedekte frietjes zompig.

Meer Indiase recepten:

The Curry Guy Easy

Easy: meer dan 100 eenvoudige curry’s en bijgerechten uit de Indiase keuken van The Curry Guy (uitgeverij Good Cook) ligt nú in de (digitale) boekhandel voor € 20,95 euro. 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.