Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 15 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Fregola met kokkels, olijven en pistache van Sergio Herman

Laten we weer eens kokkels eten! Want die zijn zo lekker. Sterrenchef Sergio Herman maakt er een heerlijk gerecht van fregola met kokkels, olijven en pistache mee. Het komt uit zijn nieuwe boek Sobremesa: een ode aan Ibiza en de keuken van het eiland.

Sobremesa

Sobremesa is een prachtig boek geworden. Niet alleen een verzameling héérlijke recepten van Sergio, maar ook de mooiste beelden van Ibiza vind je erin terug. Prachtig gefotografeerd door Kris Vlegels en mooi opgeschreven door Mara Grimm.

Sergio: “Fregola komt oorspronkelijk uit Sardinië. Toch eet ik deze pastasoort vaak als ik op Formentera ben, want daar wemelt het van de Italianen en de Italiaanse restaurants. Ook heb ik het standaard in huis, want het is enorm veelzijdig; je kunt het serveren als couscous of pasta, warm of koud. In dit geval heb ik een combinatie gemaakt met een van mijn grote Spaanse favorieten: almejas a la marinera.”

Fregola met kokkels van Sergio Herman
Bron: Sobremesa

Fregola met kokkels, olijven en pistache

Kook de fregola in kokend gezouten water in 8-10 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud na. Spoel intussen de kokkels in ruim water en laat ze uitlekken.

Verhit de helft van de olijfolie in een pan. Voeg de kokkels en de knoflook toe. Kruid met zeezout en zwarte peper. Blus af met de witte wijn. Laat inkoken tot een kwart van het volume.

Schud de kokkels op en voeg de sjalot, de tomaat, de olijven, de boter, 8 eetlepels gekookte fregola en de chilivlokken toe. Kruid opnieuw met zeezout en zwarte peper.

Roer de peterselie, de bieslook en de pistachenoten erdoorheen.

Schep het gerecht in diepe borden en besprenkel met de overige olijfolie. Verfris met de limoenrasp en het -sap.

Sobremesa van Sergio Herman

Sobremesa – mijn Ibiza – van Sergio Herman (Carrera Culinair) is nú te koop voor € 34,99 euro. 

Meer recepten met fregola:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.