Redactie
Redactie Recepten 16 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Risotto met brie, geroosterde bimi en ingemaakt mosterdzaad

Parmezaanse kaas door je risotto roeren? Hartstikke lekker, maar heb je weleens risotto met brie geprobeerd? Dat maakt je risotto éxtra romig. En daar worden we blij van.

Het recept komt van foodblogger Beau van de blog Keukenmeid. Beau is de chefkok van haar studentenhuis. Gezond, druipend in vet, vlezig, vega, perfecte midnight snacks, culinaire hoogstandjes en simpele prakkies: ze maakt (en eet) alles!

Beau: “Er zijn weinig gerechten zó comfortfood-proof als een bord met warme, smeuïge risotto. Meestal maak je die met veel Parmezaanse kaas maar in deze versie gebruik je zachte stukken brie! Samen met geroosterde bimi, een kneepje honing en lichtpittig ingemaakt mosterzaad (hartstikke hip en heel makkelijk!) wordt deze maaltijd je nieuwe favoriet. Bereid je voor op een smaakexplosie!”

Risotto met brie
Bron: Keukenmeid

Risotto met brie

Begin met het inmaken van het mosterdzaad. Als je de pot goed steriliseert, kun je mosterdzaad zeker een maand bewaren in de koelkast!

Zet een pannetje op het vuur met water, azijn, suiker en een snuf zout en laat de suiker op middelhoog vuur oplossen. Voeg dan het mosterdzaad toe. Laat dit 10 tot 15 minuten zacht koken. Het is klaar als de zaadjes het vocht hebben opgenomen.

Ga ondertussen al aan de slag met de risotto en geroosterde bimi. Zet een ruime pan op het vuur met een scheut olie en fruit daar een gesnipperd uitje en een geperst teentje knoflook in. Voeg de risottorijst toe en bak dit mee totdat alle korrels glazig en vettig zijn. Voeg dan een grote scheut groentebouillon toe en laat dit rustig inkoken. Blijf roeren!

Herhaal dit met steeds nieuwe scheutjes bouillon totdat de korrels zacht zijn maar wel nog een bite hebben. Nee, op dit moment roer je er een keer géén kaas doorheen, dat komt later!

In de tussentijd was je de bimi en snijd je de onderste halve centimeter van de stengels. Maak ze goed droog en grill ze dan in een grillpan met olijfolie, peper en zout totdat ze mooi lichtbruin kleuren.

Serveer de risotto met daarnaast de geroosterde bimi. Snijd de brie in langwerpige plakken en steek die voorzichtig in de risotto. De brie smelt daar dan nog heerlijk in weg! Top af met een kneepje honing, wat gemalen peper en een lepeltje van het frisse ingemaakte mosterdzaad.