Culy
Culy Diner 07-05-2015

Culy Homemade: fregola met courgette, doperwtjes en geitenkaas

Heerlijk, hoe een recept door de tijd heen kan evolueren. Iedere thuiskok voegt weer wat toe, haalt er wat uit en geeft de receptuur weer door aan een ander. Zo ook dit gerecht, dat begon bij Yvette van Boven, werd aangepast door Denise Kortlever en vervolgens in onze keuken belandde.

fregolaWaar het allemaal om draait is fregola (ofwel fregula, een Siciliaanse pastasoort die je bereidt als risotto) met groene groenten en geitenkaas. Yvette gebruikte kapucijners, Denise maakte daar doperwten van.

Wij voegden nog wat hazelnoten en vegetarische ‘kip’ toe, vervingen de peterselie voor dragon en haalde de spinazie er juist weer uit. En zo, lieve mensen, pas je een geniaal recept aan naar je eigen believen.

Oja: fregola koop je bij de betere Italiaanse specialiteitenzaak of online.

[STAP stap=”1″]

Fruit het fijngesneden sjalotje in een wijde lage pan in een flinke klont boter. Voeg er een fijngehakt teentje knoflook aan toe.

Roer de fregola er doorheen en bak even mee. Voeg dan de witte wijn toe en laat al roerende, op medium vuur, verdampen.

[STAP stap=”2″]

Doe je bouillon in een maatbeker met schenktuit. Zet het vuur medium tot laag en voeg steeds een beetje bouillon toe, net als bij een risotto. Blijf roeren en voeg een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Dit duurt ongeveer 15 tot 20 minuten.

[STAP stap=”3″]

Als de pasta bijna gaar is, gaan de doperwtjes en blokjes courgette erbij. Voeg ook de dragon toe. Kook nog paar minuten zachtjes door en verdeel dan over twee borden (hij mag nog een beetje nattig zijn).

[STAP stap=”4″]

Bak de vegetarische kipstuckjes in een klein beetje olie in een koekenpan in een paar minuten licht goudbruin.

[STAP stap=”5″]

Verkruimel er de verse zachte geitenkaas over, leg de gebakken vegetarische kipstuckjes erop en bestrooi tot slot met de gehakte hazelnoten.

Ffregola met courgette, doperwtjes en geitenkaas2

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Culy Homemade: fregola met courgette, doperwtjes en geitenkaas
Sluiten