Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: gevulde zoete aardappel met limoen en soja-mayo

Deze gevulde zoete aardappel en limoen en sojasaus-mayonaise is een umami-bommetje eersteklas. Het zachte, zoete vruchtvlees van de gepofte zoete aardappel, de romige mayonaise met een vleugje sojasaus en friszure limoen. Een feest om je tanden in te zetten. En dan is dit recept ook nog eens belachelijk makkelijk.

We durven het te zeggen: deze gevulde zoete aardappel is lekkerder dan een frietje mèt. Yes! Het geheim zit ‘m in de mayonaise, waar we een beetje sojasaus doorheen roeren, en de uitgeknepen limoen.

Gevulde zoete aardappel met limoen ter illustratie van manieren om zoete aardappel te bereiden en bij de vraag of zoete aardappel gezonder is dan gewone aardappel
Nancy van Batenburg voor Culy

Gevulde zoete aardappel met limoen en sojasaus-mayonaise

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de zoete aardappels goed schoon. Wrijf ze in met zonnebloemolie en verpak ze per stuk in een stukje aluminumfolie. Doe dat losjes, maar zorg dat de verpakking goed sluit, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

Pof de zoete aardappels in de voorverwarmde oven tot ze zacht zijn en de natuurlijke suikers beginnen te karameliseren. Afhankelijk van de grootte duurt dat 45 tot 60 minuten.

Meng ondertussen de sojasaus door de mayonaise en proef. Voeg eventueel meer sojasaus toe.

Snijd de gepofte zoete aardappels in de lengte open. Druppel de sojasaus-mayonaise over de aardappels heen en doe hetzelfde met de Sriracha. Bestrooi met de bosui, fijngehakte koriander en sesamzaadjes. Knijp tot slot de partjes limoen uit over de zoete aardappels.

Gevulde zoete aardappel met limoen
Nancy van Batenburg voor Culy

Meer lekkere recepten met zoete aardappel:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.