Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten Bijgewerkt: 12 sep 2025
Leestijd: 2 minuten

Deze flatbread-tosti is jouw luncheld en late-night snack inéén

Van tosti’s krijgen we never nooit genoeg en we zijn altijd wel op zoek naar een nieuwe variatie. Dit keer bedachten we een flatbread-tosti met twee kazen, een kruidige binnenkant én een snelle dip. De perfecte snelle lunch of late-night snack na het stappen!

De afgelopen jaren zijn we collectief door een flatbread-manie gegaan. Dus je zult ongetwijfeld wel een stapeltje flatbreads in de vriezer hebben liggen. Denk aan Indiase naan, een stuk Iraanse noon sangak of barbari, of een kant-en-klare flatbread uit de supermarkt. In de winkel liggen nu dan ook tig verschillende soorten platbrood om uit te kiezen.

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit welk soort flatbread je gebruikt bij het maken van deze flatbread-tosti. Juist daarom hebben we een lichte verslaving ontwikkeld aan deze snelle lunchmaaltijd. Je kunt het eigenlijk altijd wel maken met de ingrediënten die je op dat moment in huis hebt. 

Flatbread tosti met mozzarella
Ogechi Chibueze voor Culy

De inspiratie van de vulling komt van de verschillende soorten flatbreads waar we zo dol op zijn. We gaan voor een plak Hollandse kaas met daartussen mozzarella en een za’atar-spread.

Binnen een kwartier op tafel

Culy’s Ogechi is dol op de Perzische keuken en voegt waar het maar kan groene kruiden toe. In de vulling van de flatbread-tosti gaan daarom ook groene kruiden. Munt en peterselie zijn de basis. Heb je dille of koriander liggen, voeg het dan vooral toe!

Een goede flatbread tosti is pas compleet met een lekkere dip. Bij deze kruidige twee-kazen-tosti is Jemenitische zhug de beste combinatie. Nóg meer groen, en lekker fris.

Zo’n dip is echt binnen no-time gemaakt. Deze flatbread-tosti staat in totaal binnen een kwartier op tafel, dat beloven we je. 

Zhug: heerlijke chilisaus met koriander uit Jemen

Flatbread tosti met mozzarella
Ogechi Chibueze voor Culy

Manakeesh is de Libanese pizza die voor het ontbijt (!) wordt gegeten

Recept: flatbread-tosti met twee kazen en zhug

  1. Doe alle ingrediënten voor de zhug in een blender of vijzel en mix tot het de structuur van pesto heeft. Proef en kruid eventueel af met extra zout, peper of citroen.
  2. Meng 1 theelepel olie met 1 theelepel za’atar en zet opzij tot je ‘m kunt gebruiken. 
  3. Snijd je flatbread eventueel doormidden, zodat je twee zijdes hebt om te beleggen. 
  4. Beleg beide helften met één plak kaas en volg met grof gehakte groene kruiden. Leg daarop plakjes mozzarella en smeer 1 van de zijdes met mozzarella in met de za’atar.
  5. Vouw de flatbread-tosti dicht en bak in een hete pan, tosti-ijzer of contactgrill. 
  6. Serveer de flatbread-tosti met de zhug. 
Flatbread tosti met mozzarella
Ogechi Chibueze voor Culy

Tosti-liefhebbers opgelet: dit zijn onze lekkerste tosti-recepten

  • Misschien wel de tosti van alle tosti’s: de tuna melt
  • Tosti’s zijn altijd de oplossing en deze kimchi tosti is dat ook!
  • Een veelzijdig hapje dat je kunt aanpassen naar je eigen smaak: tosti met sucuk

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.