Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 24 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Toast Kannibaal uit het nieuwe kookboek van Rijsel

De Frans-Belgische klassiekers die restaurant Rijsel serveert – van de poussin tot aan de côte de boeuf en de huzarensalade – vallen altijd in de smaak. Met het kookboek van Rijsel kun je deze zaligheden nu ook thuis maken. Zoals deze toast kannibaal.

Al vanaf de start tien jaar geleden zit het bij restaurant Rijsel in Amsterdam áltijd vol met een gemêleerd publiek: chefs, wijnliefhebbers, vaste gasten, buren, mensen die wat te vieren hebben, mensen die zijn weggevlucht bij een ander – minder geslaagd – etentje en alles daar tussenin. In hun kookboek delen eigenaren Iwan Driessen, Stephanie Lücken en Pieter Smits alles wat Rijsel Rijsel maakt. Het recept voor toast kannibaal uit het boek mogen we alvast met je delen.

Rijsel

Chef Iwan over dit gerecht

Iwan: “Preparé, filet americain, toast kannibaal… Het lijkt allemaal op elkaar – hoewel de preparé geen mayonaise maar mosterd bevat. Het zijn gerechten voor echte vleeseters.

Ik ben altijd gek geweest op filet americain, alleen iets minder op dat veel te sterke paprika-achtige spul dat er vaak (en te veel) in zit. Ik heb dit recept bedacht met het broodje filet van Eetsalon Van Dobben in de Amsterdamse Korte Reguliersdwarsstraat in het achterhoofd – mijn favoriet.”

Toast Kannibaal van Rijsel
Bron: Rene Mesman

Toast Kannibaal

Hak de bavette fijn. Dit doe je het beste met een scherp mes, maar in de keukenmachine kan ook. Snijd in het laatste geval de bavette eerst in kleine dobbelsteentjes (½ x ½ centimeter) en hak het vlees maar kort, anders gaat het ten koste van de smeuïgheid.

Meng het vlees met de mayonaise, ketchup, worcestershiresauce en sjalot. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Gebruik een ronde steker of een glas om rondjes uit de toast te snijden. Modelleer het vlees erop in een mooie ronde quenelle. Garneer met wat extra fijngesneden sjalot, de kappertjes, peterselie en cornichons.

> Het kookboek van Rijsel (Fontaine Uitgevers) is nu te koop voor € 34,99 

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.