Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 26 jun 2025
Leestijd: 2 minuten

Dumplingsalade: onze favoriete 10-minuten maaltijd

Klinkt het wassen van rijst als te veel werk, moet je er niet denken aan een ovenschaal in de oven te schuiven, maar is bestellen ook geen optie? Dan is deze dumplingsalade het antwoord op een gezonde en snelle maaltijd. Zo eet je ook doordeweeks een heerlijk maaltje.

Dumplings

Kant-en-klare dumplings zijn een slimme shortcut voor het bereiden van een maaltijd die smaakt alsof je wél moeite hebt gedaan. En dat terwijl je voor deze dumplingsalade niet langer dan 10 minuten in de keuken zal staan.

Kant-en-klare dumplings zijn overal: dit kun je er allemaal mee maken

Welke soort dumplings je ervoor gebruikt, maakt niet uit. Kies gewoon je favoriet uit de supermarkt of toko. Of maak ze eens zelf, want zelfgemaakte dumplings kun je ook gemakkelijk invriezen. Extra lekker!

Dumplingsalade - salade met dumplings
Ogechi Chibueze voor Culy

De dumplings maken het je dus extra makkelijk in deze dumplingsalade, want van zichzelf hebben ze al meer dan genoeg smaak. Daar doen we een schepje bovenop met een fantastische Japanse worteldressing vol umami.

De feloranje marinade heeft een lekkere kick door de gember en je maakt ‘m klaar in een blender terwijl de dumplings stomen. De dressing bestaat naast gember en wortel uit sojasaus, rijstazijn, sesamolie en suiker.

Dumplingsalade - salade met dumplings
Ogechi Chibueze voor Culy

We zijn op de Culy-redactie dol op de combinatie van warm en koud in een gerecht. Maar je kunt de dumplings ook laten afkoelen tot kamertemperatuur. Wil je extra knapperigheid in deze dumplingsalade? Dan kun je de dumplings bakken in de pan voor een krokant laagje.

Recept voor dumplingsalade

  1. Verwarm, stoom of bak de dumplings via de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Doe ondertussen alle ingrediënten voor de worteldressing – behalve de twee soorten olie – in de blender en mix tot een gladde massa. Druppel er vervolgens 120 ml neutrale olie voorzichtig bij tot de dressing een emulsie is en voeg dan 60 ml sesamolie toe.
  3. Snijd vervolgens de spitskool, rode kool, bosui en wortel fijn met een scherp mes en doe in een grote kom.
  4. Doe de dumplings bij de gesneden groenten. Voeg 2 tot 3 eetlepels van de Japanse worteldressing toe aan de dumplingsalade en hussel goed.
  5. Serveer de dumplingsalade in een mooie schaal en bestrooi daarna met grof gehakte pinda’s.
Dumplingsalade - salade met dumplings
Ogechi Chibueze voor Culy

Nog meer supersnelle maaltijden:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.