Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 22 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Crunchy Baked Chicken (dessert met kippenhuid en chocolade) van Hidde de Brabander

Als je fan bent van de combinatie zoet & hartig, moet je nú even opletten. Dit recept voor Crunchy Baked Chicken van Hidde de Brabander combineert namelijk kippenhuid en chocolade. Dat lees je goed: romige flans met krokante kippenhuid én witte chocolade. Een ongelooflijk lekker en bijzonder dessert.

Patissier Hidde de Brabander heeft zojuist een fantastische chocoladebijbel afgeleverd. In zijn boek Chocolaterie vind je betoverend mooie creaties met chocolade. Zoals een vloeibaar chocoladetaartje met koffie, maar bijvoorbeeld ook ‘Enter the Galaxy’: een blauwe, glimmende chocoladetaart met paddo’s. Vandaag delen we Hidde’s recept voor een dessert met kippenhuid en chocolade met je.

Hidde: “Het ongewone van het gebruik van vlees in nagerechten is al een tijdje doorbroken, door toevoegingen van onder meer bacon. Zelf heb ik een flinke vinger in die pap, ook met de combinatie van cacao en eendenlever. In dit gerecht combineren we kippenhuid met chocolade.”

Dessert met kippenhuid en chocolade van Hidde de Brabander
Bron: Chocolaterie

Dessert met kippenhuid en chocolade

Schraap voor de krokante kippenhuid het eventueel aanwezige vet van de huid. Bestrooi met peper en zout naar smaak, leg de huid op een met bakpapier beklede bakplaat en strijk glad. Dek af met een tweede vel bakpapier en een tweede bakplaat. Bak de kippenhuid in ca. 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven goudbruin en krokant.

Breng intussen voor de flan de melk aan de kook. Meng het ei, het eigeel, de kristalsuiker en het zetmeel. Meng een beetje van de hete melk door het eigeelmengsel en meng dit weer door de rest van de hete melk. Breng aan de kook en haal direct van het vuur. Meng de witte chocolade erdoor en giet uit in 6 kleine ovenschaaltjes (van ca. 125 ml).

Haal de kippenhuid uit de oven, laat afkoelen en breek in stukjes. Verhoog de temperatuur van de oven naar 190 °C en bak de flans ca. 20 minuten tot de bovenzijde mooi gekleurd is.

Laat de flans iets afkoelen. Steek in elke flan een stukje krokante kippenhuid en bestrooi met chilipoeder naar smaak.

Meer zoet-hartige toetjes:

Chocolaterie Hidde de Brabander

Chocolaterie – het ultieme handboek voor chocolade – van Hidde de Brabander is nu te koop voor € 39,99 euro.