Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Inspiratie 19 okt 2017

OMG: chocoladeburgers van patissier Hidde de Brabander

Een festival als Butcher’s Heaven – met vlees in de hoofdrol – is niet de eerste plek waar je patissier Hidde de Brabander van Dreams of Magnolia zou verwachten. Maar hij maakte het feest compleet met zijn zoete chocoladeburger.

Chocoladeburger

Afgelopen weekend bezochten we Butcher’s Heaven in Amsterdam. Het jaarlijks terugkerende festival, georganiseerd door Julius Jaspers, is niet alleen een paradijs voor carnivoren. Het is ook dé plek om meer te leren over duurzaam vlees, van kop tot staart eten en hoe je vlees het beste bereidt.

Als je na al dat vlees snákte naar iets zoets, kon je gelukkig terecht bij het eetkraampje van Dreams of Magnolia. Want patissier Hidde de Brabander presenteerde daar… een chocoladeburger.

chocoladeburger macarons hamburger

Ketchup van frambozen

De chocoladeburger van Hidde zag er ook echt uit als een burger. Het dessert bestond uit twee macaronhelften (mét sesamzaadjes) met daartussen een ‘burger’ van chocolademousse.

De burger bevatte bacon en ook het plakje ‘kaas’ mocht niet ontbreken. Daarvoor gebruikte de patissier gelei met yuzu-smaak, in kleine vierkantjes gesneden. Met als finishing touch: ketchup van frambozen.

De patissier zelf doopte zijn creatie op Instagram de BigMacAron. Hoe toepasselijk!

chocoladeburger macarons hamburger

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
OMG: chocoladeburgers van patissier Hidde de Brabander
Sluiten