Redactie
Redactie Diner 24 apr 2012
Leestijd: 1 minuut

Culy homemade: romige wortelsoep

Deze homemade wortelsoep is zo simpel, dat echt iedereen dit kan maken. En zo lekker!

Bak de stukken wortel aan in een diepe soeppan in een scheutje olijfolie. Voeg het gesnipperde uitje en de knoflook toe. Laat vijf minuten bakken en voeg dan ook de bouillon en kerstomaatjes toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Pureer wanneer de wortel helemaal zacht is met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de slagroom en fijn gehakte peterselie toe, en roer goed door.

Wil je de soep wat voller maken? Voeg dan aan het eind reeds gegaarde gehaktballetjes toe.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.