Redactie
Redactie Diner 24 apr 2012

Culy homemade: romige wortelsoep

Deze homemade wortelsoep is zo simpel, dat echt iedereen dit kan maken. En zo lekker!

Bak de stukken wortel aan in een diepe soeppan in een scheutje olijfolie. Voeg het gesnipperde uitje en de knoflook toe. Laat vijf minuten bakken en voeg dan ook de bouillon en kerstomaatjes toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Pureer wanneer de wortel helemaal zacht is met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de slagroom en fijn gehakte peterselie toe, en roer goed door.

Wil je de soep wat voller maken? Voeg dan aan het eind reeds gegaarde gehaktballetjes toe.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Culy homemade: romige wortelsoep
Sluiten