Culy homemade: romige wortelsoep

Culy 24 apr 2012 Diner

Deze homemade wortelsoep is zo simpel, dat echt iedereen dit kan maken. En zo lekker!

Bak de stukken wortel aan in een diepe soeppan in een scheutje olijfolie. Voeg het gesnipperde uitje en de knoflook toe. Laat vijf minuten bakken en voeg dan ook de bouillon en kerstomaatjes toe. Breng aan de kook en laat een kwartiertje pruttelen.

Pureer wanneer de wortel helemaal zacht is met een staafmixer of in een keukenmachine. Voeg de slagroom en fijn gehakte peterselie toe, en roer goed door.

Wil je de soep wat voller maken? Voeg dan aan het eind reeds gegaarde gehaktballetjes toe.

Wortel soep stock

Voor 2-4 personen:

  • 400 gram winterwortel, in stukken gesneden
  • Een paar kerstomaatjes
  • Gesnipperd uitje
  • 2 teentjes knoflook (liefst fijnsnijden, anders persen)
  • Olijfolie
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • Flinke scheut slagroom
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Reageer op artikel:
Culy homemade: romige wortelsoep
Sluiten