Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten Bijgewerkt: 18 apr 2025
Leestijd: 2 minuten

Zelfgemaakte kipsalade op toast met chips

Kipsalade klinkt niet bepaald sexy, laat staan als we het hebben over een gezonde(re) kipsalade maken. Maar maak het een keer zelf en je zult je broodje verslinden met een verliefde blik in je ogen.

Voor dit recept gebruiken we kant-en-klare gebraden kip, knapperige toast, chips en scherpe rode ui.

Dat zelfgemaakte kipsalade ongeveer een triljoen keer lekkerder is dan kant-en-klare hoeven we jou als Culy-lezer vast niet te vertellen. Nog een voordeel: je weet precies wat erin gaat. En dit recept voor kipsalade is niet alleen goddelijk, maar ook nog vrij gezond. We maken ‘m namelijk met Griekse yoghurt in plaats van (de standaard) mayonaise. Lekker op toast met knapperige chips en scherpe, rode ui.

Zin in een broodje kipsalade met een twist? Check onze Japans geïnspireerde kipsalade met miso en furikake.

> Ook interessant: kipsalade: niet kant-en-klaar kopen, lekker zelf maken!

kipsalade op toast
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Gezonde(re) kipsalade maken: recept

  1. Rooster het brood.
  2. Meng de stukjes gebraden kip met de yoghurt, wat verse gehakte dille, een klein snufje zout en flink wat zwarte peper. Druppel er een lekkere plens olijfolie overheen en een beetje citroensap. Schep goed door.
  3. Beleg de toast met de kipsalade. Leg er wat chips op en de rode uiringen. Leg er nog een stuk toast bovenop en druk goed aan, zodat je de chips hoort kraken.
  4. Nóg beter: beleg nog een stuk toast met de kipsalade, chips en uiringen en doe dan pas het ‘dakje’ erop. Zo heb je een extra lekkere dikke sandwich!
kipsalade met chips
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Meer broodsalade-recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.