Culy Homemade: zoetzure uien

Zoetzure uien zijn zo mooi roze én een enorm lekkere smaakmaker bij allerlei gerechten. Op een broodje of een wrap, bij pittig eten of door een salade. Alles fleurt er – letterlijk – van op.

Met dit recept maak je gelijk een potje vol, die je in je koelkast kunt bewaren.

Het is heel simpel: meng alle ingrediënten in een pot en voeg de ui – in ringen – toe. Even goed schudden en op kamertemperatuur laten staan.

Wil je ze gelijk gebruiken? De zoetzure uien hebben ongeveer een uur nodig om zacht te worden, maar hoe langer ze staan, hoe beter. Daarna kun je ze 1 à 2 weken in de koelkast bewaren.

Culy Homemade zoetzure uienfalafelburgers-met-pittige-yoghurt-en-munt

  • 1 grote rode ui
  • 240 ml warm water
  • 120 ml appelazijn (of andere azijn)
  • 1 1/2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel zout
Reageer op artikel:
Culy Homemade: zoetzure uien
Sluiten