Culy Homemade: tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaan

Deze tuinbonensalade is een superlekker bijgerecht, maar ook ideaal tijdens de lunch of om mee te nemen naar het park. Lekker met dubbelgedopte tuinbonen, artisjokharten en Parmezaanse kaas. 

Tip: het doppen van tuinbonen is een flink klusje, maar zorgt wel voor het lekkerste resultaat. Heb je hier geen zin of tijd voor? Skip dan het doppen.

Blancheer de tuinbonen 1 à 2 minuten en doe dit ook met de amandelen. Laat iets afkoelen. Haal indien nodig de schil van de amandelen en dop de tuinbonen door het vliesje te verwijderen.

Breng de tuinbonen op smaak met een scheutje olijfolie, het citroensap, de tijm, peper en zout. Verdeel over een schaal en verdeel hierover de citroenrasp.

Verdeel de artisjokharten over de tuinbonensalade en schaaf hierboven flakes van de Parmezaanse kaas.

Tuinbonensalade-met-artisjokharten3

Voor 2-4 personen

  • 400 gram tuinbonen (vers of uit de diepvries)
  • 50 gram amandelen
  • 300 gram artisjokharten (in kleine stukjes)
  • Rasp van 1 citroen
  • Sap van 1/2 citroen
  • 5 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • Parmezaanse kaas naar smaak
Reageer op artikel:
Culy Homemade: tuinbonensalade met artisjokharten en Parmezaan
Sluiten