Gegrilde garnalen met een basilicum-tuinbonenpuree

Jamie Magazine is compleet vernieuwd! En dat vieren we met een heerlijk recept uit het nieuwe blad, dat nu in de winkel ligt: gegrilde garnalen met een basilicum-tuinbonenpuree.

Breng een pan met ruim water en wat zout aan de kook, voeg de tuinbonen toe en blancheer ze 1 minuut. Laat ze uitlekken en spoel ze af met koud water.

Pel de teen knoflook en doe hem in een blender samen met de tuinbonen, het basilicum, de pijnboompitten, de rasp en het sap van de helft van de citroen plus de olie en maal tot een gladde puree. Snijd de chilipeper fijn en voeg toe.

Verhit een grillpan op hoog vuur en bak de garnalen (eventueel in porties) ongeveer 3 minuten per kant, tot ze geschroeid en gaar zijn. Doe ze in een grote schaal en schep ze om met de pesto. Knijp de tweede citroenhelft erboven uit en serveer met het stokbrood.

Over Jamie Magazine

Vanaf het zomernummer, dat vanaf vandaag in de winkel ligt, zal het tijdschrift exclusieve Jamie Oliver recepten publiceren en gerechten plus verhalen bevatten van Jamie’s culinaire vrienden. Moeilijke recepten en lange verhalen maken plaats voor een vrolijke mix aan korte interviews, nieuwswaardige items en eenvoudige recepten.

Ook visueel is Jamie magazine gerestyled. Met 1,5 cm extra lengte, frisse kleuren, een strakke vormgeving en Jamie Oliver op de cover knalt het magazine uit de schappen.