Redactie
Redactie Recepten 25 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Malse runderbiefstuk met gesmoorde tuinbonen

Mmm, malse runderbiefstuk met gesmoorde tuinbonen. Dit recept is afkomstig van chefkok Mathijs Vrieze.

De combinatie van tuinbonen met kastanjechampignons vind ik erg lekker. Verse tuinbonen zijn niet vaak verkrijgbaar, daarom werk ik in dit recept met de bevroren variant. Die worden na het plukken direct kort geblancheerd en snel ingevroren dus behouden ze heel veel voedingsstoffen en smaak. Maak eerst de marinade en ‘korst’ voor de biefstukken.

Snijd de koriander heel fijn en maak er een marinade van met citroensap, olijfolie en de sesamzaadjes. Laat de biefstukken in deze marinade buiten de koelkast even 15 minuten staan zodat de marinade goed in het vlees kan trekken. Maak nu de saus op laag vuur van een doormidden gesneden stengel limoengras, geraspte gember, kokosmelk en kookroom light. Laat de smaken goed loskomen door het langzaam te verwarmen.

Bak in een grote droge koekenpan de biefstukken rondom op hoog vuur aan. Zodra de biefstukken goed dichtgeschroeid zijn (hierdoor blijven de vleessappen in het vlees!) zet je het vuur laag. Malse biefstuk die nog rosé is van binnen is het smaakvolst. Haal ze op tijd uit de pan en laat ze op een bord op warme plek in de keuken onder aluminiumfolie 5 minuten rusten. In dezelfde koekenpan bak je nu kort de tuinbonen aan met de champignons tot de groenten beetbaar zijn. Nu kun je de borden opmaken en genieten van alle prachtige smaken die prima bij elkaar harmoniëren.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.