Tuinbonen hummus

Culy 2 dec 2016 Lunch

Tuinbonen hummus is een heerlijke spread voor op toast of voor bij een Midden-Oosters gerecht. Weer eens wat anders dan een hummus van kikkererwten!

Kook de verse tuinbonen een paar minuten in kokend water, giet af en spoel koud af. Als je tuinbonen uit blik gebruikt, hoef je dit niet te doen.

Blend alle ingrediënten in een keukenmachine tot een mooie gladde massa. Proef goed en kijk of er nog een beetje extra zout of cayennepeper bij moet. Garneer de tuinbonen hummus bij het serveren met wat extra munt, cayennepeper en olijfolie.

Een keer een verrassende hummus maken

Broad bean hummus, with addition of olive oil, paprika powder, fresh mint and sesame seeds, delicious and healthy vegan dip or spread, on a wooden rustic table, top view

  • 300 gram tuinbonen (versgedopt of uit blik)
  • 3 eetlepels zure room
  • Sap van ½ citroen
  • 1 eetlepel verse munt, fijngesneden
  • Flinke snuf cayennepeper
  • Zout
  • 1 teentje knoflook, fijngeperst
  • 1-2 eetlepels tahin
  • Extra vergine olijfolie
Reageer op artikel:
Tuinbonen hummus
Sluiten