Redactie
Redactie Recepten Bijgewerkt: 25 aug 2025
Leestijd: 1 minuut

Bao buns met speklapjes, hoisin en zoetzuur

Steamed buns (ook wel bao buns genoemd) zijn in korte tijd razend populair geworden. Wij gingen ermee aan de slag en maakten deze zachte broodjes met speklapjes in hoisinsaus en ingelegde groenten.

Bao buns (steamed buns) met speklapjes, hoisin en zoetzuur

  1. Begin met het marineren. Halveer de speklapjes en doe samen met de hoisinsaus in een druk-en-sluit zakje. Laat twee tot vier uur marineren in de koelkast (een hele nacht mag ook).
  2. Verwarm de azijn met de suiker en zout in een steelpannetje op middelhoog vuur. Breng aan de kook en laat op laag vuur sudderen totdat de zout en suiker zijn opgelost. Snijd ondertussen de radijsjes in dunne plakjes, de wortel julienne (dunne reepjes) en de komkommer ook in plakjes.
Speklapjes in hoisin
Culy.nl
  1. Verdeel de radijs, wortel en komkommer over drie kleine schaaltjes (zo behouden ze hun kleur) en giet hier het (nog warme) azijnmengsel over. Laat 15-20 minuten staan.
  2. Verwarm je oven voor op 180 graden en leg de speklapjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 35-40 minuten in de oven totdat het vlees gaar en zacht is, en de marinade plakkerig. Keer om de tien minuten de speklapjes om.
  3. Verwarm een laag water in een wok en leg hierop een stoommandje. Bedek de bodem van het mandje met een stukje bakpapier en leg hierop de bao’s (je hoeft ze niet te ontdooien). Stoom 10 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Verdeel de sla over de steamed buns en beleg met een stukje vlees, een plakje komkommer, wat wortel en radijs. Garneer met koriander en sesamzaadjes, en eventueel nog Sriracha. Enjoy!
Bao buns met speklapjes
Culy.nl

Meer recepten met bao’s:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.