Redactie
Redactie Recepten 31 mei 2016

Culy Homemade: saté ajam en babi smoor met rijst

Indonesisch koken, we doen het graag thuis. Dit is een klassiekertje: saté ajam (kipsaté) en babi smoor (gestoofd varkensvlees, in ons geval speklapjes), geserveerd met rijst, gebakken uitjes, kokosrasp en natuurlijk een lading pindasaus.

Voor de saté ajam (kipsaté):

Snij de sjalot, knoflook en rode peper fijn. Pers de limoen uit en doe het limoensap samen met de andere ingrediënten in een kom. Roer de marinade om.

Snij de kippendij in kleine blokjes en laat de kip minimaal een half uur marineren. Grill de kip op niet al te hoog vuur (zorg dat er niet te veel marinade los in de pan zit, dit brandt heel snel aan).

Voor de babi smoor:

Snij de speklapjes in kleine stukjes en de sjalotjes en knoflook fijn. Bak het spek en de ui even kort aan in een braadpan (of grote kookpan met dikke bodem) en blus dan af met ketjap en ongeveer 300 ml water.

Doe de rest van de ingrediënten erbij en laat op laag vuur zeker 60 minuten sudderen. Als het te veel inkookt, voeg dan wat extra water toe.

Als bijgerechten serveren wij naast rijst en pindasaus graag ook nog atjar ketimoen (zoetzuur van komkommer) en gado gado (groenten met pindasaus en verkruimelde kroepoek).

Saté eten alsof je op Bali zit

De beste start van je weekend 🥐

Iedere zaterdag het laatste culinaire nieuws, restaurant-tips en bijzondere ontdekkingen in je mailbox met Culy weekend!

Reageer op artikel:
Culy Homemade: saté ajam en babi smoor met rijst
Sluiten