Redactie
Redactie Recepten 1 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Eton mess met rozen en frambozen van Rutger

Op zijn bakblog RutgerBakt.nl deelt Rutger van den Broek zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen elke maand een heerlijk recept van hem delen. Dit keer: eton mess met rozen en frambozen!

Doe de helft van de frambozen met de helft van de suiker in een steelpannetje en breng deze aan de kook. Laat de frambozen 1 à 2 minuten koken en druk deze vervolgens door een fijne zeef zodat alle pitjes achterblijven. Laat de frambozencoulis afkoelen.

Klop de slagroom samen met de andere helft van de suiker op. Voeg aan het einde het rozenwater toe. Breek de meringues in grove stukken en meng deze door de slagroom, samen met de overgebleven frambozen en de helft van de frambozencoulis. Verdeel de eton mess over vier bakjes en besprenkel deze met de overgebleven frambozencoulis.

Serveer de eton mess met rozen en frambozen direct na het bereiden, anders wordt het schuim zacht.

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.