Redactie
Redactie Lunch 29 nov 2016
Leestijd: 2 minuten

Sinterklazige saucijzenbroodjes

In Het Grote Sinterklaas Kookboek vonden we een geweldig recept voor Sinterklazige saucijzenbroodjes, ook wel ‘Pietenpakjes’ genoemd. Ontzettend simpel om te maken en zó feestelijk!

Door het deegstrikje wordt dit simpele borrelhapje omgetoverd tot een speciaal eetgeschenk. Het is een ideaal gerechtje om de kinderen in huis te laten maken. Alleen bij de strikjes kunnen ze wel wat hulp gebruiken, want dat is een beetje een priegelkarweitje…

Sinterklaas saucijzenbroodjes

Zo maak je de saucijzenbroodjes

Verwarm de oven voor op 210 graden.

Haal het gehakt uit het velletje en doe het in een kom. Maak het los met een vork en meng de peterselie er met de vork door. Verdeel het gehakt in 16 gelijke porties.

Leg 8 plakjes bladerdeeg met de wat ruwere bloemkant op een plank en snijd ze met een scherp mes doormidden. Leg in het midden van ieder plakje bladerdeeg een portie gehakt. Bestrijk de randen met losgeklopt ei, vouw het deeg over het gehakt heen en druk aan. Druk met een vork de zijkanten goed dicht. Leg de pakketjes op de beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei.

Snijd de resterende 2 plakjes bladerdeeg elk in 20 lange, dunne reepjes. Leg op ieder pakketje een kruis van 2 reepjes deeg. Snijd de rest van repen in tweeën. Vouw van elk stukje een lusje en leg op elk kruis 2 lusjes, zo dat er een strikje ontstaat. Duw de strikjes iets aan zodat ze goed blijven liggen.

Bestrijk de pakketjes nogmaals met ei. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de pakketjes in 20 minuten op 210 graden goudbruin en krokant. Serveer de hapjes lauwwarm. Op kamertemperatuur zijn ze ook lekker maar dan zijn ze iets minder krokant.

Het Grote Sinterklaas Kookboek is voor € 22,50 te koop in de (digitale) boekwinkel en via www.hetgrotesinterklaaskookboek.nl.

Meer lekkere Sinterklaas recepten:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.