Culy Homemade: pittige curry-noedelsoep

Lai-Wah Chong 7 jul 2018 Diner

Deze pittige noedelsoep zit boordevol kruidige Indiase smaken. Van rode currypasta tot kurkuma: de geur van deze soep zal je hele keuken vullen. Mocht je niet van pittig eten houden, halveer de rode currypasta dan. Of verdubbel het, wil je het écht spicy hebben!

Zo maak je pittige curry-noedelsoep

Kook de noedels in ruim water 1 minuut korter dan aangegeven op de verpakking. Giet af en spoel direct af met koud water zodat ze niet doorgaren. Schep er een klein scheutje olie door; zo zullen ze niet aan elkaar kleven.

Verhit de olie op middelhoog vuur in een ruime soeppan en fruit hierin de ui, knoflook en gember 2 minuten aan. Schep de rode currypasta erdoor en bak 1 minuut mee.

Roer de kerrie, kurkuma, vissaus en citroengras erdoor en schep goed door. Schenk nu de kippenbouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Doe de stukjes kip erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.

Schep wat noedels in een kom met een handvol taugé en lente-ui. Schenk de soep erover en bestrooi met gebakken uitjes.

Recept voor pittige curry-noedelsoep

Voor 3 tot 4 personen:

  • 500 gram kippendijfilet
  • 250 gram udon noedels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 4 lente-ui, in ringetjes
  • 150 gram taugé
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter kippenbouillon
  • Sap van ½ limoen
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 3 eetlepels vissaus
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel fijngehakte citroengras
  • Gebakken uitjes
  • 1 eetlepel arachideolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: pittige curry-noedelsoep
Sluiten