Culy Homemade: paddenstoelenrisotto met kip

Culy 22 mei 2016 Recepten

Risotto moeilijk om te maken? Echt niet. Deze paddenstoelenrisotto met kip is foolproof, superlekker en staat binnen 20 minuutjes op tafel. Je kunt de kip uiteraard weglaten, om de risotto vegetarisch te maken.

Breng 750 ml water aan de kook, schenk in een maatbeker en week de gedroogde paddenstoelen erin. Voeg voor meer smaak één (kip- of paddenstoelen)bouillonblokje toe.

Maak de champignons en oesterzammen schoon en snijd in dunne plakjes. Pel de ui en snipper deze, snijd de bleekselderij in kleine stukjes, rasp de Parmezaanse kaas en snijd de dragonblaadjes fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit.

Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak hierin de champignons en oesterzwammen goudbruin. Doe ze over in een kommetje. Snijd nu de kippendijen in reepjes en bak in dezelfde pan gaar en goudbruin, zet opzij en houd warm.

Verhit een paar eetlepels olijfolie in een grote hapjespan. Fruit de ui en bleekselderij op medium vuur een paar minuten aan; de ui moet glazig worden, niet donker kleuren. Voeg de risotto rijst toe en bak een minuutje mee, schep goed om. Voeg nu de geweekte paddenstoelen en 1/3 van de paddenstoelenbouillon toe. Voeg het citroensap en de citroenschil toe en breng alles op smaak met zout en peper. Roer goed om.

Telkens als het vocht in de risotto bijna verdampt is, voeg je weer wat van de bouillon toe. Blijf goed roeren.

Als de risotto bijna beetgaar is en al het vocht is verdampt, roer je de boter, paddenstoelen, Parmezaanse kaas en dragon er doorheen. Proef en breng eventueel op smaak met extra zout en peper.

Lepel de paddenstoelenrisotto op twee diepe borden en leg de gebakken kip erop.

Paddenstoelenrisotto

Voor 2 personen:

  • 1 citroen
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 10 gram gedroogde porcini paddenstoelen
  • 1 (kip- of paddenstoelen) bouillonblokje
  • 10 gram verse dragon
  • 25 gram boter
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram risotto rijst
  • 300 gram oesterzwammen en champignons
  • 200 gram kippendijen
  • Zout en zwarte peper
  • Olijfolie
Reageer op artikel:
Culy Homemade: paddenstoelenrisotto met kip
Sluiten