Redactie
Redactie Diner 25 nov 2014

Paddenstoelenrisotto met pecorino

Dit recept is simpel en perfect voor een doordeweekse dag: paddenstoelenrisotto met pecorino kaas.

Snipper de ui. Laat een klontje boter smelten in een pan met dikke bodem en fruit de ui twee minuten op laag vuur. Voeg de champignons toe en bak vijf minuten mee. Schep de risottorijst erdoor en bak mee tot de korrels glazig zijn.

Breng ondertussen één liter water aan de kook en laat het bouillonblokje erin oplossen. Voeg een scheut bouillon toe aan de pan en roer tot deze is opgenomen. Voeg nog een scheut toe en herhaal dit proces tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

Rasp de kaas en schep de helft door de risotto. Neem de pan van het vuur, voeg de tijm toe en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de risotto over de borden en strooi de rest van de kaas erover.

Paddenstoelenrisotto

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Paddenstoelenrisotto met pecorino
Sluiten