Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 12 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: snelle mac and cheese met broccoli

Deze snelle mac and cheese kun je helemaal in één pan maken. Dan moet die pan alleen wél in de oven kunnen. Kan dat niet? Dan schep je ‘m gewoon over in een ovenschaal. Net zo makkelijk.

Het grootste voordeel aan dit recept vinden we dat het je een hele snelle mac and cheese oplevert. En dan ook nog eens een versie met broccoli, voor extra vitaminen.

> Ook lekker: mac ‘n cheese met boerenkool

Snelle mac and cheese

Kook eerst de pasta al dente. Voeg in de laatste minuut de broccoli en bloemkool toe en laat ze een minuutje meekoken. Giet ze af in een vergiet.

Meng de cheddar met de Parmezaanse kaas in een kom en zet eventjes opzij.

Smelt de boter in een grote pan op medium vuur en bak de ui een minuut of drie. Voeg de bloem toe, roer goed door met een garde en doe dan de melk erbij. Klop hier ook de mosterd, dragon en wat zout en peper doorheen. Blijf kloppen tot het mengsel opborrelt en een dikke saus wordt. Dat duurt ongeveer drie minuten.

Zet de pan van het vuur af en roer hier een derde van de kaas doorheen. Doe de pasta en de groente erbij en roer alles door elkaar.

Zet je oven op de grillstand. Strooi de rest van de kaas over de pasta in de pan. Als je geen oven-proof pan hebt, schep je het mengsel eerst over in een ovenschaal voordat je de geraspte kaas eroverheen strooit.

Zet de snelle mac and cheese vijf minuten onder de hete grill, tot de kaas gesmolten en goudbruin is.

snelle mac & cheese
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy