Supersimpele smeuïge chocoladetaart van Rutger

Culy 1 mrt 2016 Dessertrecepten

Na drie succesvolle bakboeken gaat Rutger van den Broek, winnaar van het eerste seizoen Heel Holland Bakt, verder online. Op zijn bakblog RutgerBakt.nl, die vandaag online is gegaan, deelt hij zijn favoriete bakrecepten. Wij mogen alvast een heerlijk recept van hem delen: voor een smeuïge chocoladetaart.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van een ronde (spring)vorm met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.

Doe de chocolade samen met de boter in een hittebestendige kom en smelt deze au-bain-marie. Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract tot deze goed gemengd zijn. Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed. Spatel als laatste de bloem door het beslag.

Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten. De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen. Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.

Serveer de chocoladetaart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder. Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse frambozen.

Smeuïge chocoladetaart

Check gauw RutgerBakt.nl voor meer heerlijke recepten!

  • 325 gram pure chocolade
  • 250 gram boter
  • 160 gram suiker
  • 5 eieren
  • ¼ theelepel zout
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 80 gram bloem

Verder nodig:

  • Boter, om in te vetten
  • Cacaopoeder, om te bestrooien
Reageer op artikel:
Supersimpele smeuïge chocoladetaart van Rutger
Sluiten