Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 17 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: ananas crumble met specerijen en kokos

Wat is een crumble toch een fantastisch toetje. Altijd lekker, je huis gaat er lekker van ruiken en het is nog simpel om te maken ook. Sterker nog: dit toetje zou je zelfs als ontbijt kunnen eten. Of gewoon, als zoet tussendoortje. Wij maakten een heerlijke ananas crumble met geurige specerijen (steranijs, kaneel, kardemom, zwarte peper) en kokos.

Voor deze ananas crumble gebruiken we een kleinere, ronde ovenschaal (met een diameter van zo’n 25 cm), maar je kunt ‘m ook verdelen over meerdere kleine (ovenvaste) schaaltjes.

Ananas-crumble met specerijen
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Ananas crumble met specerijen en kokos

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Smelt de klont boter in een koekenpan en voeg de lichtbruine basterdsuiker, de steranijs en de kaneel toe. Doe de blokjes ananas erbij en bak ze ongeveer 20 minuten tot ze zacht en sticky zijn. Roer de kardemom, vanille-extract en de gemalen zwarte peper erdoorheen.

Verdeel het fruit over de ovenschaal en leg het stukje steranijs apart.

Maak dan het kruimellaagje. Meng de bloem, havermout, basterdsuiker en kokos in een ruime kom en kneed de blokjes boter er met je vingertoppen doorheen. Zo maak je dus boterige kruimels.

Verdeel de crumble over de ananas in de ovenschaal en leg de steranijs erbovenop. Zet in de oven en bak in ongeveer 35 minuten tot een goudbruin en geurig dessert.

Serveer eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

Meer recepten voor crumble: