Recepten 20 jan 2019 Lai-Wah Chong

Culy Homemade: appelcrumble met vanille-ijs

Dit recept voor appelcrumble kan niet mislukken (of je moet al heel erg je best doen). Door de appel en het citroensap is het een lekker fris dessertje geworden. Lekker met een schep vanille-ijs.

Het recept voor appelcrumble

Verwarm de oven op 200 graden.

Doe de stukjes appel samen met het citroensap, vanillesuiker en water in een pan en laat zachtjes koken tot de appelstukjes na ongeveer 10 minuten zacht worden.

Mix ondertussen met je handen of een mixer de bloem met de boter tot je een soort kruimeldeeg krijgt. Roer de havermout en de suiker erdoor.

Stort de appelstukjes in een ovenschaal en verdeel er het deeg over. Bak 30 tot 40 minuten af in de oven.

Serveer warm een flinke schep vanille-ijs.

Appelcrumble met vanille-ijs

Meer makkelijke toetjes:

Reageer op artikel:
Culy Homemade: appelcrumble met vanille-ijs
Sluiten