Culy Homemade: geschaafde spruitjes met pistache en cranberry

Spruitjes horen echt wel een beetje bij Kerst. Ben je geen fan van de gekookte soort, probeer dan deze geschaafde spruitjes. Knapperig, fris en notig (en dus niet zo bitter als gekookte spruiten weleens kunnen zijn). Ze worden helemaal Kerstmis-worthy met cranberry’s, pistachenoten en Parmezaanse kaas.

Een snel en leuk bijgerecht voor je kerstmenu dus. Met dank aan Cookin Canuck, van wie dit recept afkomstig is.

geroosterde spruiten close

Zo maak je deze geschaafde spruitjes:

Halveer de spruitjes. Snijd ze daarna fijn in dunne reepjes. Je kunt ze ook schaven in een keukenmachine, maar met een keukenmes kun je je skills weer eens oefenen.

Verhit wat olijfolie op laag vuur en bak daarin de ui zacht. Voeg de spruitjes toe en schep door. Bak de spruitjes tot ze zacht zijn, maar nog wel mooi groen.

Voeg dan de pistachenoten en cranberry’s toe, roer door en doe er dan ook de Parmezaanse kaas bij. Maak af met wat peper en zout.

Schep de geschaafde spruitjes in een hoge toren op een bord of schaal. Zo heeft het een béétje iets weg van een kerstboom. Merry Christmas!

geschaafde spruitjes kerst