Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 25 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Culy Homemade: bloemkoolpuree met knoflookolie en kruiden

Heb je geen zin in wéér die gebakken aardappeltjes of aardappelpuree bij een mooi stuk vlees of vis? Dan is deze bloemkoolpuree met knoflookolie en kruiden wat voor jou. Scoort net zo hoog op de meter van comfort food, maar er komt geen aardappel aan te pas. Én: bloemkool is natuurlijk een powerhouse onder de groenten.

Deze bloemkoolpuree wordt extra lekker van een snelle knoflookolie met kruiden die we erbij maken. Zo blijft dit gerecht trouwens helemaal vegetarisch en vegan. Maar voel je uiteraard vrij om een lekkere klont boter of wat room toe te voegen.

Zo maak je deze bloemkoolpuree

Verdeel de bloemkool in roosjes van gelijke grootte. Laat de bloemkool gaar koken in een pan met ruim kokend water. Ongeveer 10 minuten. Voel met een mesje of de bloemkool mooi zacht gaar is.

Terwijl de bloemkool kookt, kun je de olie maken. Verwarm in een steelpannetje de olie met de knoflook en laat ongeveer vijf minuten zachtjes bakken. Haal de pan van het vuur en voeg de fijngehakte kruiden toe.

Giet de bloemkool af en doe ‘m terug in de pan. Voeg wat van de kruidenolie toe. Maal de bloemkool fijn met een staafmixer, tot je een mooie, gladde puree overhoudt. Schep ‘m in een schaal en druppel de rest van de olie eroverheen. Maak af met wat zoutvlokken.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.