Culy Homemade: banana chocolate chunk cookies

Deze banana chocolate chunk cookies zijn zo absurd lekker, dat je meteen een dubbele batch wil maken en deze koekjes wil uitdelen aan al je vrienden, collega’s, familie en… jezelf.

Je kunt met de vulling van de koekjes goed variëren. Wij gebruikten 72 % pure chocolade en pecannoten, maar probeer ook eens melkchocolade en walnoten.

Tip: wil je niet alle koekjes in één keer bakken? Zet dan een van de bakplaten in de vriezer, laat bevriezen en bewaar de ‘balletjes’ koek vervolgens in de vriezer (dat kan zeker 1-2 maanden). Je kunt ze dan later afbakken (houd dan een paar minuten langere baktijd aan).

Het recept voor de banana chocolate chunk cookies

Verwarm je oven voor op 190 graden. Meng de bloem, zout en baking soda in kom en zet opzij.

Mix de zachte boter en twee soorten suiker met een (hand)mixer tot romig. Mix op lage snelheid het ei en vanille-extract erdoorheen. Prak de rijpe banaan fijn en voeg toe. Mix vervolgens het bloemmengsel erdoorheen, totdat alles goed is gemengd. Roer tot slot de havermout, stukjes chocolade en noten erdoorheen.

Maak van het koekjesbeslag met een ijslepel 20 koekjes, verdeeld over 2 met bakpapier beklede bakplaten. Zorg voor voldoende ruimte tussen de koekjes, want ze lopen nog uit!

Bak de banana chocolate chunk cookies in de oven, 14-15 minuten op 190 graden. Keer de bakplaten halverwege, zodat alle koekjes gelijkmatig bruin worden. Zodra de koekjes goudbruin zijn, zijn ze klaar. Laat afkoelen op een rekje.