Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 25 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Gefrituurde kip met limoen-chilisaus van De Worsten van Babel

De Worsten van Babel hebben een kookboek uitgebracht! De Worsten van Babel koken overal is een prachtig boek vol met recepten, foto’s en anekdotes waarmee hun vriendschap wordt gevierd. Een vriendschap die trouwens berust op liefde voor eten en lol in de keuken. Want dát is in de eerste plaats waar koken om draait, vinden ze. Verwacht dus geen recepturen die je tot op de gram moet volgen, maar recepten die aansporen tot plezier in de keuken en culinaire experimenten. Zoals deze gefrituurde kip met limoen-chilisaus!

De Worsten van Babel: “Wij vinden dat je altijd gefrituurde kip kunt eten, maar vooral als je dronken bent is het alles wat je wilt. Ja, dronken frituren is gevaarlijk. Maar zonder dronken gefrituurde kip eten is het leven sowieso niet de moeite waard. De limoen-chilisaus mag je van tevoren maken.”

De Worsten van Babel eten hun gefrituurde kip
Bron: De Worsten van Babel koken overal

Gefrituurde kip met limoen-chilisaus

De limoen-chilisaus:

Breng het water met de rijstazijn en de suiker aan de kook; tot er een lichte siroop ontstaat.

Halveer de rode pepers en de madame-jeanette. Verwijder de zaadlijsten als je de saus niet te pittig wilt, laat ze zitten als je voor extra spicy gaat. Vijzel de pepers met het zeezout.

Pel en snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook, de gember en de pepermassa. Rasp de schil van de 2 limoenen eroverheen en pers 1 limoen erbij uit.

Voeg de suikersiroop toe en kook het geheel even kort door. Laat het afkoelen.

Serveer de kip met de chilisaus, bij voorkeur op een krant en terwijl je met vrienden enorm onder invloed bent van iets trekverhogends.

In de koelkast blijft chilisaus vrij lang goed.

De gefrituurde kip:

Meng de karnemelk met alle specerijen. Roer de kippenvleugels erdoor en zet minstens 2 uur, maar
liefst een hele nacht, in de koelkast.

Verhit de zonnebloemolie tot 170 °C.

Stort de bloem in een schaal of diep bord. Haal de vleugels uit de karnemelk en wentel ze, zonder ze uit te laten lekken, door de bloem. Het is niet erg als de kip een beetje klonterig wordt.

Frituur de kip in circa 5 minuten mooi goudbruin.

De Worsten van Babel koken overal

De Worsten van Babel koken overal is te koop voor €25,-

Meer recepten met kip?

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.