Redactie
Redactie Inspiratie 29 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

5 redenen waarom de ijslepel een musthave in je keuken is

Een ijslepel heb je waarschijnlijk wel in je bestekla liggen voor eh, tsja, ijs. Maar je kunt er zoveel meer mee. Na het lezen van deze tips ligt -ie voortaan bovenaan in je la.

1. Mooie bollen ijs

Lijkt een inkoppertje, een ijslepel gebruiken voor ijs, maar we hebben nog wel een ultieme truc. Vul een (maat)beker of hoge mok met warm water en houd je ijslepel hier even in voordat je gaat scheppen. Zo krijg je perfecte mooie bollen. Daarnaast kun je er tussen het scheppen door je lepel mee schoonmaken.

2. Slagroom

Lobbig geklopt slagroom mooi op een appeltaartje of crumble doen? Een spuitzak met een spuitmondje kan, maar het geeft best een ouderwets effect én je moet alle slagroom weer in een spuitzak overhevelen. Met een ijslepel maak je, net zoals bij roomijs, een mooie dikke bol voor op je taart.

3. Cupcakes

Cupcakebeslag verdeel je perfect over de verschillende papiertjes in een muffinbakvorm. Geen geklieder met lepels en spetters beslag op de randen, maar overal precies de goede vulling.

4. Chocoladetruffels

Zelf chocoladetruffels maken? Hier lees je hoe je dat doet. Wil je truffels die eruit zien alsof ze van een dure chocolatier komen, gebruik dan een ijslepel om bolletjes te maken van je ganache.

5. Koekjes

Gebruik een ijsschep om koekjesbeslag te verdelen op een bakplaat. Op deze manier heb je altijd dezelfde hoeveelheid deeg per koekje, én perfecte koekjes van dezelfde grootte.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.