Redactie
Redactie Diner 13 nov 2017
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: vegetarische cannelloni met spinazie, ricotta en pompoen

Deze vegetarische cannelloni is een variant op de welbekende pastabuisjes gevuld met spinazie met ricotta. Omdat het vullen van de buisjes lastig kan zijn, gebruikten we verse lasagnevellen die je zo kunt oprollen. Ook voegden we geroosterde pompoen en hazelnootjes toe. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Lepel de zaden uit de pompoen en leg met het snijvlak naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Kerf het vruchtvlees in met een scherp mes (pas op, je kunt makkelijk uitschieten) en wrijf de schil in met olijfolie.

Rooster 45 minuten tot een uur, totdat het pompoenvlees botermals is. Haal de bakplaat uit de oven en laat iets afkoelen. Zet de oven op 180 graden en verwarm een grote koekenpan of wok op middelhoog vuur. Rooster ondertussen de hazelnoten goudbruin in de oven.

Bak in een scheutje olijfolie de gesnipperde ui glazig en voeg in porties de spinazie toe. Voeg een volgende portie toe als de vorige is geslonken en kruid met peper en zout. Voeg de knoflook toe als alle spinazie is geslonken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met een lepel het meeste vocht eruit. Zet apart.

Lepel het pompoenvlees uit de schil en doe in een kom met de ricotta, de helft van de Parmezaan, de blaadjes van drie takjes tijm, peper en zout. Roer goed door. Hak de hazelnoten grof.

Vet een middelgrote ovenschaal in met boter of olijfolie en beleg de lasagnevellen voor eenderde (gezien vanaf de korte kant) met een flinke lepel van het pompoenmengsel. Leg hierop een paar stukjes hazelnoot en een lepel spinazie. Rol de vellen strak op en leg in de ovenschaal. Ga zo door totdat alle lasagne op is.

Verdeel eventuele restjes spinazie of pompoen over de rolletjes. Roer de zure room met de kookroom los en verdeel over de cannelloni. Verdeel hier de resterende Parmezaan over, evenals de tijm. Bak in 30 tot 40 minuten in de oven gaar en zet eventueel de laatste vijf minuten de grill aan voor een mooi krokant korstje.

Cannelloni met spinazie en ricotta
Culy.nl

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.