Redactie
Redactie Recepten 14 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je zelf cashewnoten room

Cashewnoten room is heel erg geschikt voor iedereen die lactose intolerant is of vegan of plant based eet. Voeg het toe aan je saus of soep en het wordt instant goddelijk romig!

Dit recept van uberfoodie Wai seu Chan maakt een grote hoeveelheid, maar je kan het ook uitermate goed invriezen in een ijsblokjesvorm. Het komt altijd wel eens van pas!

Als je geen fancy blender hebt, zoals een VitaMix, dan kan het zijn dat er stukjes cashewnoot in de saus zitten. Je kunt de saus even door een kaasdoek halen voor een hele gladde saus. Maar zeg nou zelf, het is wel een beetje zonde en wie heeft daar nou tijd voor?

Zo maak je de cashewnoten room

Week de cashewnoten 2 tot 4 uur in koud water tot ze wat zachter zijn geworden. Giet ze af en spoel ze goed af onder de koude kraan.

Doe alle ingrediënten in de blender en voeg daar 1/3 van het water aan toe. Laat de blender draaien op de hoogste snelheid en voeg dan langzaam het resterende water aan toe. Blend tot je een mooie consistentie hebt. Niet te dun, maar zeker niet te dik.

Cashewnoten

De snelle variant maak je zo…

Mocht je toch een keer een last minute diner hebben en cashew-room is een cruciaal onderdeel in het recept… er is ook een short cut!

Voeg in een pan de cashewnoten, water (ratio 1 tot 2), knoflook, zout en peper toe. Kook het op medium vuur tot de cashewnoten zacht zijn geworden. Haal pan van het vuur en blend met de staafmixer het tot een mooie consistentie. Als het te dik is, voeg wat water toe. Als het te dun is, kook het dan nog een beetje in.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.