Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Recepten 9 nov 2019
Leestijd: 1 minuut

Voedzame volkoren pannenkoeken voor superhelden

Wat eten superhelden voor het ontbijt? Deze volkoren pannenkoeken! Deze pancakes zijn het ideale recept voor ouders wiens kinderen het liefst hele stapels pannenkoeken verstouwen.

Het probleem met pannenkoeken is meestal dat je na een uur alweer honger hebt. Niet met deze jongens, die zó voedzaam zijn, dat je er een paar uur op vooruit kunt.

Voedzame volkoren pannenkoeken

Echt een goed idee van Bon Appétit-redacteur Carla Lalli Music: zij bedacht een manier om pannenkoeken voedzamer te maken, zonder in te boeten op smaak. Wij pasten het recept wat aan voor een versie die niet kan mislukken.

Niet alleen zitten we een flinke tijd vol van deze volkoren pannenkoeken, ze hebben ook nog eens meer smaak dan gewone pancakes. Wij willen niet anders meer!

Ook lekker: pannenkoekjes met gekarameliseerde appel, ricotta en hazelnoot

Bron: Nancy van Batenburg voor Culy

Het recept

Stap 1

Schenk de karnemelk in een maatbeker en meng met het chiazaad. Roer goed en laat het dan even staan.

Stap 2

Meng in een grote kom het gebroken lijnzaad, havermoutvlokken, gewone bloem, volkoren bloem, suiker, baking soda, bakpoeder en zout door elkaar.

Stap 3

Giet het karnemelk-mengsel bij de droge ingrediënten, evenals de losgeklopte eieren en de gesmolten boter. Vouw alles voorzichtig door elkaar met een spatel tot de ingrediënten goed zijn gemengd.

Stap 4

Vet de koekenpan in met een beetje boter, schep een beetje beslag in de pan en bak de volkoren pannenkoeken aan beide kanten goudbruin. Zodra je luchtbelletjes ziet ontstaan in het beslag, weet je dat je de pannenkoek kunt omkeren. Bak ze ongeveer 4 minuten aan de ene kant en 1 tot 2 minuten aan de andere.

Stap 5

Serveer de volkoren pannenkoeken in een grote stapel en giet er maple syrup overheen.

Gezonde pannenkoeken
Bron: Nancy van Batenburg voor Culy