Superfood recept: healthy vanille banaan pannenkoeken

Culy 4 dec 2013 Ontbijt

Superfood Recepten is het eerste superfoodkookboek van ons land, geschreven door Annemieke de Kroon en Jesse van der Velde. Jesse is superfoodsspecialist en verjongingscoach, Annemieke gepassioneerd kok en hormoonfactortrainer. Vandaag mogen we een heerlijk recept uit dit boek delen: healthy vanille banaan pannenkoeken!

superfood_recepten_boek_cover_klein

Prak de banaan tot een mooie gladde mousse, voeg de vanille en eiwitten toe en meng het tot een beslag. Maak het beslag niet te luchtig, anders blijft het straks aan de koekenpan plakken. Smelt een klontje roomboter in een middelgrote koekenpan en giet

vervolgens het beslag erbij in. Zet het vuur daarna iets lager en doe een deksel op de pan. Zodra de bovenkant ‘droog’ is, draai je de pannenkoek om en bak je de andere kant nog 1 minuut. Leg de pannenkoek op een bord en strooi er wat lijnzaad en amandelschaafsel over.

En dan de room: blend de ingrediënten hiervoor tot een romige massa en giet dit over je pannenkoek.

Jesse_vd_Velde_Vanille-banaanpannenkoek

Superfood Recepten is te koop voor € 22,50. Download de eerste hoofdstukken nu gratis hier.

Voor 1 portie:

  • 1 banaan (niet te rijp)
  • ½ theelepel verse vanille
  • 4 eiwitten
  • klontje roomboter
  • ½ eetlepel versgemalen lijnzaad
  • 1 eetlepel amandelschaafsel

Voor de room:

  • 80 ml kokosmelk
  • 30 gram macadamianoten
  • 2 eetlepels ahornsiroop
Reageer op artikel:
Superfood recept: healthy vanille banaan pannenkoeken
Sluiten