Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 31 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: zelf krabkoekjes (crabcakes) bakken

Als je ooit crabcakes – in het Nederlands krabkoekjes, maar dat klinkt toch gekker – in je leven hebt gegeten, dan snap je ons enthousiasme ongetwijfeld hé-le-maal. Deze smeuïge halfzus van viskoekjes is zo lekker dat je ‘m op ieder moment van de dag kunt (en wilt!) eten. Bij het ontbijt, lunch, diner of als snack: alles kan en mag. En met dit recept kun je ze nu zelf maken!

Culy Homemade: de beroemde Thaise krab omelet van Jay Fai

De geheime ingrediënten van crabcakes

Wil je crabcakes op de perfecte manier klaarmaken, gebruik van mayonaise en échte krab. De geniale mayonaisetip vonden we op de website van Delish. In de testkeuken konden we ze niet anders dan gelijk geven: voor die echte smeuïgheid moet je mayonaise in de crabcakes stoppen.

Daarnaast moet je jezelf verwennen met echte krab. Ga naar de visboer of zoek naar krab uit blik, dat is ook prima. Voor dit gerecht is surimi echter een no-go – want dat is nepkrab.

Krabkoekjes
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Hoe maak je zelf krabkoekjes?

Meng in een kom mayonaise, ei, worcestersaus, zout en mosterd door elkaar. Meng in een andere kom de panko met het krabvlees en de bieslook.

Kneed vervolgens alles goed door elkaar en vorm 6 à 8 kleine koekjes van de krab. Zet minimaal een uur in de koelkast om ze stevig te laten worden.

Bak de crabcakes aan beide kanten krokant en lichtbruin in een pan die ruim gevuld is met olie. Serveer samen met partjes limoen.

Crabcakes
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy.nl

Nog meer gerechten met krab:

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.