Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 30 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: gegrilde kip gemarineerd in gember, knoflook, koriander en munt (lekker op de BBQ!)

Sta jij ook al weken te trappelen om de barbecue weer eens aan te steken? Wij ook! En al helemaal voor deze gegrilde kip in een goddelijke marinade van knoflook, gember, koriander en munt. Gelukkig kan deze kip ook prima in de grillpan. Dus weer of geen weer: je kunt los.

Het zuurtje in de marinade (essentieel)

Voor de kip in dit recept maken we een heerlijke marinade. Als je hem een paar uur marineert, kunnen de smaken goed in het vlees trekken. Maar marineren heeft ook nog een ander doel: het vlees malser maken. Daarvoor is het zuurtje in een marinade essentieel: de zuren werken in op het vlees. Kies voor een subtiel zuurtje, zoals in dit gerecht de limoen. Die voegt meteen een beetje zomer toe aan het gerecht.

Knoflookgemberkip
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Gegrilde kip gemarineerd in gember, knoflook, koriander en munt

Stop de knoflook, gember, limoen, verse koriander, munt en chilipoeder in een vijzel of hakmolen en maak er een fijne pasta van. Voeg 2 eetlepels olijfolie toe en zout naar smaak.

Wrijf de kippendijen goed in met de pasta en laat een nacht of in ieder geval 2 uur marineren.

Bak, rooster of grill de kipfilet krokant en lichtbruin in 4 à 6 minuten en verdeel de overgebleven kruiden eroverheen.

Tip: stop de ingrediënten voor de marinade samen met de kippendijen in een ziplockbag, en schud alles goed in elkaar. Pro’s zeggen dat de smaken dan helemaal goed worden opgenomen.

Gegrilde kip met knoflook, gember, koriander en munt
Bron: Freya Zuidervaart voor Culy

Ook lekker met gegrilde kip:

O, en maak jij één van onze recepten klaar komende week? Maak er een foto van, deel deze op je stories (of je Insta-grid) met #culyhomemade en @culynl en wij delen jouw foto via ons Instagram-account!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.